05 372 72 00 | info@komunalaidrija.si |

Registrirajte se na e-račun in prejmite darilo

Komunala Idrija vsem (fizičnim) uporabnikom e-računa za komunalne storitve podarja brezplačne namenske posode, v katerih lahko zbirate odpadno jedilno olje in ga nato oddate v Zbirni center Ljubevč v Idriji ali Zbirni center Cerkno, ob letni akciji zbiranja nevarnih odpadkov ali na drugih mestih, o katerih bo Komunala naknadno obveščala. Odpadno jedilno olje je namreč nevarni odpadek, ki ga ne smemo odlagati med biološke odpadke, mešane odpadke ali na kompostnik. Več o ravnanju z odpadnim jedilnim oljem si preberite tukaj, za registracijo na e-račun pa sledite spodnjim navodilom. 

Na e-račun se prijavite v svoji spletni banki

Prejem papirnatega računa za komunalne storitve nadomestite z e-računom tako, da se na e-račun prijavite v svoji spletni banki. V večini spletnih bank prijava poteka na način, da lahko v meniju izberete možnost »E-računi« in znotraj te »E-prijava/E-odjava«. S klikom vam banka ponudi iskalnik in seznam izdajateljev e-računov. Komunalo Idrija lahko poiščete po nazivu (Komunala d. o. o.) ali po davčni številki (SI13286218), jo izberete v izbirnem meniju in kliknete na možnost »Prijava«. Pri prijavi bodite pozorni na izbor pravilnega IBAN računa, ki naj bo skladen z IBAN računom na zadnjem prejetem računu.

Vpišete referenčno številko za e-dokumente

V naslednjem koraku morate vpisati še referenčno številko za e-dokumente, ki je 13-mestna sklicna številka vašega zadnjega prejetega računa za komunalne storitve. Od potrditve dalje boste račun za komunalne storitve prejemali le še v svojo spletno banko. Poleg e-računa vam bo Komunala poslala račun tudi na elektronski naslov (v PDF formatu). Iz e-računa lahko v spletni banki neposredno oblikujete plačilni nalog UPN in se s tem izognete morebitnim napakam pri prepisovanju podatkov. 

Po registraciji prejmete kupon za praktično darilo


Po registraciji na e-račun boste prejeli kupon, s katerim boste lahko v svojem zbirnem centru (v Cerknem ali v Idriji) v času uradnih ur prevzeli brezplačno posodo za odpadno jedilno olje poljubne velikosti. Vsakemu uporabniku e-računa pripada ena brezplačna posoda za odpadno jedilno olje. Gospodinjstva, ki želijo imeti več posod, bodo lahko dodatno posodo tudi kupila. Ko posodo napolnite, jo lahko izpraznite v svojem zbirnem centru ali ob letni akciji zbiranja nevarnih odpadkov (o kateri bo Komunala naknadno obveščala). 

Kaj pa uporabniki, ki komunalne storitve plačujejo preko direktne obremenitve? 

Uporaba e-računov izključuje uporabnike, ki storitve plačujejo preko direktne obremenitve SEPA. Tem uporabnikom Komunala ponuja možnost, da račun (v PDF formatu) prejmejo na e-naslov in se tako izognejo tiskani različici dokumenta. Če storitve že plačujejo preko direktne obremenitve, vendar bi želeli v prihodnje prejemati e-račun, pa morajo direktno obremenitev predhodno ukiniti (preko obrazca). Za prejemanje PDF dokumenta na vaš e-naslov in/ali ukinitev direktne obremenitve smo vam na voljo na info@komunalaidrija.si. Posode za olje dobijo le uporabniki, ki se odločijo, da želijo namesto v tiskani obliki račun prejemati v elektronski obliki. 

Za dodatne informacije glede registracije na e-račun smo vam na voljo na info@komunalaidrija.si in po telefonu 05/ 372 72 00.
Kazalo strani
NULL