05 372 72 00 | info@komunalaidrija.si |

Komunala Idrija je skupaj v sodelovanju s podjetjem ZEOS d.o.o. postavilo kotiček za še delujoče gospodinjske aparate

Uporabniki storitev ravnanja s komunalnimi odpadki v Občini Idrija in Cerkno predajo letno, Komunali Idrija preko 90 ton električnih in elektronskih odpadkov. Zavedamo se, da v bližnji prihodnosti ne moremo pričakovati spremembe trendov in bistvenega osipa teh količin. Tovrstna oprema se namreč danes menja pogosteje, kot se je v preteklosti, saj je cenovno in tudi sicer bolj dostopna. 

Glede na evropske raziskave, naj bi med temi odpadki bilo še 2 % delujočih aparatov. S tega vidika se zdi še pomembnejše uresničevanje novih pristopov za zmanjšanje odpadkov, med katere sodi tudi ta projekt, s katerim se bo še delujočim aparatom dala možnost, da dobijo novega lastnika. Zato je podjetje Zeos d.o.o. v sklopu projekta »SPODBUJAMO E-KROŽNO« postavilo v Zbirnem centru Ljubevč namenski kotiček, kjer lahko predate še delujoč aparat, ki ga ne potrebujete več.

Kaj se zbira v kotičkih in kaj se zgodi z zbrano opremo

V kotičkih se zbira aparate, ki so delujoči in primerni za ponovno uporabo: belo tehniko – pralne stroje, hladilnike, pečice, male gospodinjske aparate, zabavno elektroniko – radie, zvočnike, LCD televizije in monitorje, svetila, računalniško opremo ter orodje za dom in vrt; skratka vse naprave, ki delujejo na elektriko ali baterije. 

Vse zbrane aparate na Zbirnem centru Ljubevč bo skozi postopek priprave za ponovno uporabo preveril funkcionalnost in električno varnost projektni partner TSD d.o.o.. Vse primerne aparate boste lahko med drugim našli tudi v spletni trgovini na spletni strani www.zeos.si, kjer se nahaja tudi spletni zemljevid vseh kotičkov.

S takšnim pristopom boste prispevali k ponovni uporabi in daljši življenjski dobi izdelka.Kazalo strani
NULL