05 372 72 00 | info@komunalaidrija.si |

četrtek, 06. december 2018

Komunala Idrija z novo dejavnostjo nepremičninskega posredovanja

Po novem lahko občani Idrije, Cerknega, Žirov, Logatca in Ajdovščine za pomoč pri nakupu ali prodaji nepremičnine povprašajo Komunalo Idrija, ki je upravljanju prostorov in stanovanj v Idriji, Cerknem in Žireh nedavno dodala še dejavnost nepremičninskega posredovanja. Svojo novo storitev smelo širimo tudi v druge občine Goriške in Notranjske, četudi ugotavljamo, da so občani pogosto skeptični in ne zaupajo nepremičninskim posrednikom. 

»Vsak nakup oziroma prodajo nepremičnine spremlja podpisovanje vrste dokumentov in listnin ter pravni postopki, ki bodo z dobrim nepremičninskim posrednikom varneje in hitreje izvedeni, poleg tega pa bo posrednik opozoril na morebitne ‘pasti’,« opozarja Jure Gantar, ki je na idrijski Komunali zadolžen za področje upravljanja z nepremičninam, in dodaja, da od izbranega posrednika ne smemo pričakovati nič manj kot ažurnost, strokovnost, doslednost in zanesljivost.

Stranke se pri nakupu oziroma prodaji nepremičnine največkrat sprašujejo, ali ob današnji veliki dostopnosti informacij sploh potrebujejo pomoč strokovnjaka in če ‒ koga naj izberejo? Treba se je zavedati, da nas informacije, ki jih dobimo na spletu, žal ne morejo pripraviti na vsa tveganja na trgu, kot so nepravilnosti v kupoprodajnih pogodbah ali gradbenih dovoljenjih, slabo stanje nepremičnin, stanje hipotek in druge morebitne prikrite napake. 

Cena nepremičnine na trgu je lahko višja kot njena dejanska vrednost in dober nepremičninski agent bo znal oceniti dejansko stanje nepremičnine, opozoriti na nepravilnosti ter izpogajati ustreznejšo ceno. Stranko bo nenazadnje razbremenil tudi urejanja vse potrebne dokumentacije za prepis lastništva in poskrbel za skrben pregled kupoprodajne pogodbe.

Na Komunalo Idrija se lahko v zvezi s prodajo oziroma nakupom nepremičnine obrnete kadarkoli med delovnim tednom po telefonu (05) 37 27 228 ali pa vprašanja naslovite na e-mail: nepremicnine@komunalaidrija.si.


Kazalo strani