05 372 72 00 | info@komunalaidrija.si |

ponedeljek, 14. januar 2019

Obrnili smo prvi list na novem koledarju

Če smo nedavno sprejemali novoletne zaobljube, je s prvim januarjem nastopil čas, da jih začnemo tudi izpolnjevati. Da bi bili v prihodnje ne le boljši gospodarji svojega časa temveč tudi okolja, v katerem bivamo, je Komunala Idrija za gospodinjstva na Idrijskem in Cerkljanskem pripravila nov koledar odvoza odpadkov za leto 2019 s praktičnimi smernicami za ločeno zbiranje odpadkov in informacijami o zbirnih centrih, kjer lahko občani oddate kosovne in nevarne odpadke. 

Idrijska Komunala redno zagotavlja odvoz za mešane komunalne odpadke in biorazgradljive kuhinjske odpadke iz vseh večstanovanjskih stavb in posameznih eko otokov v Idriji, Spodnji Idriji, Cerknem, Godoviču in Črnem Vrhu, medtem ko nevarne odpadke sprejema vse leto v zbirnih centrih Ljubevč in Cerkno v času njunega obratovanja ter ob vsakoletni akciji zbiranja. Za kosovne odpadke pa lahko vsako gospodinjstvo, ki ima poravnane vse komunalne storitve, enkrat letno naroči brezplačni prevzem preko obrazca na spletni strani Komunale. 

Če ste torej v dvomih, v katerega od zabojnikov v Idriji in Cerknem sodi vaš odpadek ali kaj sodi med nevarne in kaj med kosovne odpadke, vam je lahko v pomoč tudi infografika v letošnjih koledarjih odvoza. Gospodinjstva so koledarje prejela že ob koncu preteklega leta, objavljeni pa so tudi v digitalni različici (tukaj). Ker se je s pošiljkami tokrat malce poigral poštarski škrat, vse različice letošnjih koledarjev morda niso prispele v prave roke. Občane, ki ste prejeli koledar za napačno območje odvoza odpadkov, prosimo za razumevanje in vas vabimo, da nam to sporočite po telefonu 37 27 200 (int. 213) ali po e-mailu info@komunalaidrija.si in poslali vam bomo ustrezno različico.

Navodila za ločevanje odpadkov

Kazalo strani