05 372 72 00 | info@komunalaidrija.si |

petek, 01. februar 2019

Posoški Raufnk odslej pod Komunalo Idrija

Zaradi vse večjega povpraševanja po dimnikarskih storitvah je Komunala Idrija s prvim februarjem prevzela podjetje Raufnk d. o. o., ki izvaja dimnikarske storitve na območju Tolmina in Kobarida. Iztok Konjar, ki je po novem prvi mož podjetja Raufnk, bo na idrijski Komunali prevzel vodenje področja dimnikarstva. S kadrovsko okrepitvijo želijo na Komunali zagotoviti stabilno dimnikarsko dejavnost, ki ji lahko skrb za čiščenje kurilnih naprav zaupajo občani dveh posoških občin ter občin Idrija in Cerkno. 

Po novem Zakonu o dimnikarskih storitvah, ki je začel veljati novembra 2016, si morajo uporabniki sami izbrati svojega dimnikarja, ta pa mora imeti za izvajanje svoje dejavnosti ustrezna potrdila. Veljavno licenco za opravljanje dimnikarskih storitev na vseh malih kurilnih napravah ima tudi Komunala Idrija, ki je vpisana v evidenco dimnikarskih služb Ministrstva za okolje in prostor. Doslej je dimnikarske storitve, ki vključujejo pregled, čiščenje, meritve emisij in odstranjevanje katranskih oblog, ponujala na Idrijskem in Cerkljanskem, z nakupom podjetja Raufnk d. o. o. pa je svojo prisotnost v severnoprimorski regiji še okrepila. 

Po besedah direktorja Komunale Bena Fekonje se je nakup podjetja Raufnk izvedel z namenom širitve dimnikarske dejavnosti. »V prihodnje pričakujem, da se bo dejavnost kadrovsko še okrepila in bo strokovno obvladovala celotno področje dimnikarstva, kjer bomo dolgoročno imeli prav tako pomemben vpliv na kakovost bivanja in zdravja ljudi. Podobnemu poslanstvu že danes sledimo na področjih vodooskrbe, odvajanja in čiščenja odpadnih voda, zbiranja odpadkov in pogrebne dejavnosti. Verjamem, da tovrstni koraki vodijo v stabilno podjetje, ki mu lahko ljudje zaupajo tudi skrb za čiščenje kurilnih naprav,« je dejal Fekonja. 

Novi direktor podjetja Raufnk Iztok Konjar bo odslej vodil ekipo štirih zaposlenih, med njimi treh izkušenih in v regiji poznanih dimnikarjev. »S strokovno usposobljenostjo dimnikarjev, znanjem predhodnega lastnika in sodelavke v naročniškem sistemu je podjetje že prej obvladovalo dimnikarsko dejavnost, z združitvijo njihovih znanj in izkušenj z znanji dimnikarjev Komunale Idrija pa lahko Komunala postane vodilno podjetje na tem področju, ki bo sledilo stalni nadgradnji tehničnega znanja za izvajanje zahtevnejših dimnikarskih del in skrbelo za zadovoljstvo obstoječih in bodočih strank,« je dodal Konjar. 

Za več informacij in naročilo dimnikarskih storitev lahko Komunalo Idrija kontaktirate po telefonu: (05) 37 27 222. 

Kazalo strani