05 372 72 00 | info@komunalaidrija.si |

petek, 15. februar 2019

Prijavite se na e-račun in prejmite praktično darilo

Komunala Idrija bo vsem uporabnikom e-računa za komunalne storitve od marca 2019 naprej podarjala brezplačne namenske posode, v katerih boste lahko zbirali odpadno jedilno olje in ga nato oddali v zbirna centra v Idriji ali Cerknem, ob letni akciji zbiranja nevarnih odpadkov ali na drugih mestih, o katerih bo Komunala naknadno obveščala. Registracija na e-račun je že možna, spodaj pa objavljamo navodila. 

Na e-račun se prijavite v svoji spletni banki

Prejem papirnatega računa za komunalne storitve nadomestite z e-računom tako, da se na e-račun prijavite v svoji spletni banki. V večini spletnih bank prijava poteka na način, da lahko v meniju izberete možnost »E-računi« in znotraj te »E-prijava/E-odjava«. S klikom vam banka ponudi iskalnik in seznam izdajateljev e-računov. Komunalo Idrija lahko poiščete po nazivu (Komunala d. o. o.) ali po davčni številki (SI13286218), jo izberete v izbirnem meniju in kliknete na možnost »Prijava«.


Vpišete referenčno številko za e-dokumente

V naslednjem koraku morate vpisati še referenčno številko za e-dokumente, ki je 13-mestna sklicna številka vašega zadnjega prejetega računa za komunalne storitve. Od potrditve dalje boste račun za komunalne storitve prejemali le še v svojo spletno banko. Poleg e-računa vam bo Komunala poslala račun tudi na elektronski naslov (v PDF formatu). Iz e-računa lahko v spletni banki neposredno oblikujete plačilni nalog UPN in se s tem izognete morebitnim napakam pri prepisovanju podatkov. 

Po registraciji prejmete kupon za praktično darilo


Po registraciji na e-račun boste prejeli kupon, s katerim boste v svojem zbirnem centru (v Cerknem ali v Idriji) v času
uradnih ur lahko prevzeli brezplačno posodo za odpadno jedilno olje poljubne velikosti. Vsakemu uporabniku e-računa pripada ena brezplačna posoda za odpadno jedilno olje. Gospodinjstva, ki želijo imeti več posod, bodo lahko dodatno posodo tudi kupila. Ko posodo napolnite, jo lahko izpraznite v svojem zbirnem centru ali ob letni akciji zbiranja nevarnih odpadkov (o kateri bo Komunala naknadno obveščala). 


Kaj pa uporabniki, ki komunalne storitve plačujejo preko direktne obremenitve? 

Uporaba e-računov izključuje uporabnike, ki storitve plačujejo preko direktne obremenitve SEPA. Tem uporabnikom Komunala ponuja možnost, da račun (v PDF formatu) prejmejo na e-naslov in se tako izognejo tiskani različici dokumenta. Če storitve že plačujejo preko direktne obremenitve, vendar bi želeli v prihodnje prejemati e-račun, morajo direktno obremenitev predhodno ukiniti. Za prejemanje PDF dokumenta na njihov e-naslov oziroma ukinitev direktne obremenitve lahko pišejo na info@komunalaidrija.si. Posode za olje dobijo le uporabniki, ki uporabljajo e-račun.


Morebitna dodatna vprašanja glede registracije na e-račun lahko naslovite tudi na e-mail jerca.prezelj@komunalaidrija.si ali po telefonu 05/ 37 27 205. 
Kazalo strani