05 372 72 00 | info@komunalaidrija.si |

ponedeljek, 02. marec 2020

8 + 1 razlog, da si odprete e-račun

Uporabniki storitev Komunale Idrija lahko tiskane račune za komunalne storitve zamenjate za e-račun. Ob registraciji na e-račun pa vam bo Komunala podarila namensko posodo za zbiranje odpadnega jedilnega olja, ki je nevarni odpadek in lahko, če z njim ne ravnamo ustrezno, resno škoduje naravnemu okolju, pitni vodi, kanalizaciji in čistilnim napravam. Vsakemu uporabniku e-računa (in uporabnikom, ki plačujejo preko trajnika) pripada ena brezplačna posoda, ki jo je sicer možno tudi kupiti v Zbirnem centru Cerkno, Zbirnem centru Ljubevč ali na sedežu Komunale Idrija. Poleg praktičnega darila registracija na e-račun prinaša številne prednosti: 

1. ZANESLJIVOST: Proces pošiljanja in prejema e-računa omogoča zanesljivo, varno in hitro izmenjavo računa med pošiljateljem in prejemnikom ter zmanjša možnost, da bi se račun na poti do prejemnika izgubil. 

2. HITROST: E-račun uporabnik v svoj elektronski poštni nabiralnik prejme hitreje, kot tiskanega po navadni pošti. Občutno se zmanjša tudi poraba časa zaposlenih Komunale in se posledično poveča njihova produktivnost. 

3. VARNOST: Uporaba elektronske izmenjave podatkov ali naprednega elektronskega podpisa računa omogoča zago- tavljanje pristnosti izvora in celovitosti vsebine e-računa. Ta se samodejno shrani v ustreznem, varnem sistemu za hrambo e-dokumentov.

4. PRIROČNOST: E-račun je možno plačati od doma ali na poti preko pametnega telefona oziroma računalnika. Ker so vsi e-računi shranjeni na enem mestu, lahko do njih dostopamo kjerkoli, preko istega uporabniškega vmesnika.

5. PREGLEDNOST: Pošiljatelj računa ima na voljo povratne informacije glede dostave in stanja računa pri prejemniku, prejemnik pa ima večjo preglednost nad svojimi plačili in lahko spremlja svoja plačila v e-obliki.

6. UČINKOVITOST: V spletni banki je obrazec za plačilo že izpolnjen s podatki o TRR-ju, znesku in sklicu, kar zmanjša možnost napak pri vnašanju podatkov.

7. NIŽJI STROŠKI: Stroški plačevanja e-računa preko spletne banke so v primerjavi s plačevanjem klasičnega računa na poštnem ali bančnem okencu nižji. 

8. MANJŠA OBREMENITEV OKOLJA: Manjša sta poraba materiala za tisk in pošiljanje ter ogljični odtis (ni klasične dostave). 


Enostavno do e-računa

Prejemanje e-računa si uredite v spletni banki. Navodila so objavljena tukaj, za več informacij pa lahko pišete na e-mail info@komunalaidrija.si. Uporabniki, ki plačujete preko trajnika, pa na info@komunalaidrija.si zgolj sporočite, da bi želeli namesto tiskanih različic računa prejemati račun v pdf obliki na elektronski naslov. 

Kazalo strani