05 372 72 00 | info@komunalaidrija.si |

sreda, 03. april 2019

Bodite med prvimi imetniki certifikata Voda iz pipe

Ob letošnjem svetovnem dnevu voda je Zbornica komunalnega gospodarstva pričela s podeljevanjem prvega certifikata, ki organizacije spodbuja k pitju pitne vode iz pipe in je nastal v sklopu vseslovenske komunalne pobude Skupaj za boljšo družbo. Certifikat je namenjen spodbujanju pitja pitne vode iz pipe v organizacijah ter ozaveščanju o kakovosti slovenske pitne vode in prednostih, ki jih pitje pitne vode iz pipe prinaša za okolje in zdravje ljudi.

Prvi podpis zaveze in svečana podelitev certifikata Voda iz pipe za organizacije bo za prijave, oddane do 10. aprila 2019, potekala v petek, 19. aprila 2019.

Zavezo sta kot prvi organizaciji podpisala Ministrstvo za okolje in prostor ter Ministrstvo za zdravje, ki sta tudi podpornika pobude.

Na Komunali Idrija vabimo tudi vse organizacije na območju Idrije in Cerknega, da med prvimi pridobijo certifikat in se tako zavežejo, da bodo na delovnem mestu, na dogodkih in sestankih ponujale pitno vodo iz pipe in k temu spodbujale tudi ostale. Na ta način lahko utrjujejo svoj ugled v javnosti ter svojim deležnikom in širši javnosti sporočajo, da je voda v Sloveniji zdrava in kakovostna, pitje pitne vode iz pipe pa bolj zdravo in okolju prijaznejše vedenje kot poseganje po predpakirani vodi. O vaši nameri za pridobivanje certifikata nas lahko obvestite na e-mail jasna.kofol@komunalaidrija.si. 

KAKO PRIDOBITI CERTIFIKAT?

K pridobitvi certifikata Voda iz pipe lahko organizacije pristopijo z oddajo prijavnicePo oddaji prijavnice organizacija od Zbornice komunalnega gospodarstva v podpis prejme pristopnico, s katero se zaveže k podpisu Zaveze certifikata Voda iz pipe in pridobitvi certifikata. V zavezi so jasno navedeni ukrepi, h katerim se organizacija zaveže s podpisom zaveze in prejemom certifikata.

VEČ O CERTIFIKATU: Spletna stran certifikata VODA IZ PIPE

Več informacij o pridobitvi certifikata: komunala@gzs.si; tel. št. 01 5898 484.

Kazalo strani