05 372 72 00 | info@komunalaidrija.si |

torek, 16. april 2019

Sprehodite se z nami po poti vode in spoznajte pot odpadka

V četrtek, 18. aprila 2019, Komunala Idrija v sodelovanju z LTO Laufar Cerkno za občanke in občane Idrije in Cerknega organizira strokovno ekskurzijo na področju ravnanja z odpadki. Na ekskurziji bodo predstavljeni procesi zbiranja in pretovora komunalnih odpadkov v obeh občinah ter delovanje ljubljanskega Regijskega centra za ravnanje z odpadki ‒ RCERO Ljubljana. Ekskurzijo bomo začeli ob 7:20 na glavnem trgu oziroma na avtobusni postaji v Cerknem in si najprej ogledali ZC cerkno. Udeleženci iz Idrije se nam bodo pridružili na avtobusni postaji za Modro dvorano, pot pa nas bo od tam vodila še v ZC Ljubevč in nato do ljubljanskega RCERA. Več informacij smo za vas zbrali v vabilu (tukaj). 

V sklopu letošnjega Eko dneva pa Komunala Idrija v soboto, 20. aprila 2019, ob 14. uri organizira dvourni pohod. Pot nas bo vodila od Marofa (parkirišče Eurospina) mimo vodnih zajetij do rezervorarja v Mokraški vasi, nato pod Golice in do Čistilne naprave Idrija. Sledi povratek do izhodišča.

Strokovna ekskurzija in pohod bosta primerna za občanke in občane vseh starosti, zaradi lažje organizacije pa so obvezne predhodne prijave. Prijave na ekskurzijo zbiramo na e-mail info@visitcerkno.si ali na telefonski številki 05 37 34 645.

Na pohod pa se lahko prijavite na e-mail info@komunalaidrija.si (zadeva: “Prijava na pohod”) ali po telefonu 051 217 631 do četrtka, 18. aprila 2019, oziroma do zapolnitve prostih mest.

V primeru dežja bo pohod odpovedan ‒ o tem bo Komunala prijavljene pravočasno obvestila.


Kazalo strani