05 372 72 00 | info@komunalaidrija.si |

torek, 23. april 2019

Komunala Idrija med prejemniki certifikata Voda iz pipe

Minuli konec tedna je na Gospodarski zbornici Slovenije v Ljubljani potekala slavnostna podelitev certifikata Voda iz pipe, s katerim se organizacije zavežejo, da bodo na delovnem mestu, dogodkih in sestankih ponujale le pitno vodo iz pipe in k temu spodbujale tudi zaposlene, poslovne partnerje in ostale deležnike. Zavezo sta kot prva podpisala Ministrstvo za okolje in prostor ter Ministrstvo za zdravje, med nedavnimi prejemniki certifikata pa je tudi Komunala Idrija. Zanjo je zavezo podpisal direktor podjetja Beno Fekonja. 

Slovenija ima številne vodne vire. Po količini in kakovosti vode se uvršča v sam evropski vrh. Kljub temu, da imamo v Sloveniji zdravo in kakovostno pitno vodo, pa marsikdo raje posega po predpakirani vodi oziroma vodi v plastenkah in drugi embalaži, ki okolje obremenjuje veliko bolj kot voda iz pipe. Tudi v podjetjih in drugih organizacijah je pogosta praksa, da na sestankih, srečanjih in drugih dogodkih ponujajo predpakirano vodo ali imajo v svojih prostorih avtomate s predpakirano vodo.

Na pobudo Zbornice komunalnega gospodarstva je tako nastala iniciativa Voda iz pipe, ki je del vseslovenske komunalne pobude Skupaj za boljšo družbo in ki preko cetificiranih organizacij širi sporočilo, da je voda v Sloveniji zdrava in kakovostna, pitje pitne vode iz pipe pa bolj zdravo in okolju prijaznejše vedenje kot poseganje po predpakirani vodi. 

Beno Fekonja, direktor Komunale Idrija ob podelitvi certifikata: »Komunala Idrija sicer že dolgo zasleduje usmeritve, ki jih prinaša pridobljeni certifikat, prijavili pa smo se iz enega samega razloga: k zavezi želimo spodbuditi tudi ostala podjetja in ustanove, saj imamo odlično vodo in bi bil greh, če bi na svojih sestankih točili vodo iz plastenk. Zavedajmo se svojih naravnih danosti! Mi še naprej obljubljamo, da bomo za našo vodo ravnali z vso skrbnostjo in odgovornostjo, vodstva drugih organizacij pa pozivamo, da se nam v naši nameri pridružijo in podprejo pitje vode iz pipe, ki je najbolj naravno, zdravo in osvežilno.«

Več o postopkih in pogojih za pridobitev certifikata Voda iz pipe si preberite na spletni strani Zbornice komunalnega gospodarstva.

Kazalo strani