05 372 72 00 | info@komunalaidrija.si |

ponedeljek, 20. julij 2020

PITNIKI V OBČINI IDRIJA

Pitniki v Občini Idrija

V poletnih mesecih marsikdo išče sprostitev v naravi, naj si bo to prijeten sprehod po mestu, gozdni poti, počivanje v parkih ali pa uživanje na kopalnih lokacijah po Občini Idrija.

Zaradi višjih temperatur zraka naše telo izloča več tekočine, zato jo je potrebno v naše telo vnesti več, kot v zimskih mesecih. Komunala Idrija je tako namestila pitnike, ki so priklopljeni na javni vodooskrbni sistem in s tem uporabnikom omogočila svežo pitno vodo na skoraj vsakem koraku. Analize vode iz pitnikov in vodnjaka, ki potrjujejo skladnost s Pravilnikom o pitni vodi so na voljo na tej povezavi: http://www.komunalaidrija.si/si/komunala/388/porocila-in-analize/.

Pri pitju vode iz pitnikov priporočamo, da vodo iz pitnikov pustite teči, dokler le ta ne doseže stalne temperature. Zaradi preprečevanja širjenja korona virusa pa bodite previdni, da vaša usta ne pridejo v stik s pipo na pitniku.

Kljub rednemu vzdrževanju in čiščenju pitnikov pa lahko zaradi velikega števila uporabnikov, vremenskih vplivov in vandalizma prihaja do okvar in nečistoč pitnikov. V tem primeru vas naprošamo, da nam to javite na dežurno telefonsko številko: 051 440 527.


Pitniki v Spodnji Idriji:


Pitniki v Idriji:


Kazalo strani