05 372 72 00 | info@komunalaidrija.si |

petek, 04. december 2020

OPRAVLJANJE ZIMSKE SLUŽBE

Spoštovane občanke in občani Občine Idrija,

V teh dneh nas je narava razveselila s prvo večjo letošnjo pošiljko snega tudi v nižinah. Malo manj veselja pa je z nevšečnostmi, ki jih na cestah in drugih površinah večje količine snega povzročijo.

V Komunali Idrija smo z lastnimi zmogljivostmi in s pomočjo zunanjih izvajalcev, v veliki meri uspeli zagotoviti obvladovanje razmer na ustrezni ravni. Na določenih območjih pa so se pojavile težave pri organiziranju zimske službe, ki so jih povzročili zapleti pri iskanju zunanjih izvajalcev za ta območja.

V letošnjem letu smo namreč v celoti prenovili sistem javnega naročanja na tem področju, ki se do sedaj v podjetju ni izvajal na zakonit način. Kljub jasnim izhodiščem in številnim prizadevanjem, nam ni uspelo pravočasno pridobiti usposobljenih izvajalcev za nekatere dele naselij ali celo za celotno naselje (Dole). Stroje in zaposlene je bilo tako potrebno razporediti tudi na to območje, kar je vplivalo na zakasnitev izvedbe v Idriji.

V naslednjih dneh bomo javni razpis ponovili in iskali ponudnike oz. izvajalce tako za Dole, kot tudi za dodatno pomoč v samem centru mesta Idrija.

Zahvaljujemo se za vaše razumevanje in hkrati vabimo vse, ki vas zanima delo izvajalca zimskega vzdrževanja cest, da se nam javite na e-pošto info@komunalidrija.si.

Kazalo strani